Ballina Opinione

Opinione

  Plani i Ushtrisë së Serbisë për shfarosjen e qytetarëve të Podujevës

  Shkruan: Latif Mehmeti Muaji mars përtërinë dhimbjet dhe rikujton krimet dhe tmerret që bëri ushtria dhe policia serbe ndaj familjeve Shqiptare, sidomos krimet e bëra...

  Mbingarkesa të jashtëzakonshme në kohë të jashtëzakonshme – Çrregullimet psikosomatike dhe tejkalimi psiologjiko-terapeutik

  Prof. Dr. Dr. Halil Krasniqi, ekspert i shëndetësisë Çrregullimet serioze psikosomatike dhe intensifikimi i tyre, tanime shkaktohen edhe nga pandemia dhe efektet anësore të saj....

  Një votë, një maskë gratis!

  Shkruan: Florim Zeqa Si pasojë e vënjes së maskave kirurgjike, është e vështirë të dallohet e bukura nga e shëmtuara, e mira nga e...

  Si të ç’kapet shteti!?

  Shkruan Florim Zeqa: Ndarja e partive në grupe të interesit apo më mirë të themi largimi i një politikani apo grupi të interesit nga partia,...

  Kur vjedhet shteti, varfërohen qytetarët!

  Shkruan: Florim Zeqa Kosova ka nevojë për një subjekt të ri politik, sikurse njeriu që ka nevojë për thithjen e ajrit të pastër. Pasi tanimë...

  Karriga e zv/ministrit që sjellë varfëri tek komuniteti Ashkali

  Shkruan Mirsad Tahiri: Një nga faktoret kqyçe është pse komuniteti Ashkali, nuk është i përfshim në pjesen e administratës së përgjithëshme në punësimin Institutional dhe...

  Zyra e hapur për Luginë nga Qeveria e Kosovës mund të ketë fatin...

  Hapja e një zyre për Luginën e Preshevës nga Qeveria e Kosovës për ofrimin e asistencës për qytetarët e asaj Krahine mundë të ketë...

  Krizat politike, produkt i lëshimeve në Kuvend!

  Shkruan: Florim Zeqa Skena politike, përkatësisht subjektet tona politike janë shndërruar në korporata fitimprurëse për politikanët. Të zgjedhurit e popullit, gjegjësisht deputetët më shumë po...

  Qeveria e besës së shkelur

  Shkruan: Shemsi Jashari Fushatat e partive politike vazhdimsht e lodhin qytetarin duke iu premtuar zhvillim e realizim te pritjeve të tyre, për sundim të...

  Gjykata Speciale nuk mund të marrë me vete Shtetin e Kosovës

  Shkruan Ajet Delaj: -Rithemelimi i Gjykatës Speciale të Kosovës në Hagë është emergjencë për të shpëtuar Shtetin e Kosovës- – Meqë Mandati i Gjykatës Speciale të...