Opinione

  Arrestimi i kryetarit dhe nënkryetarit të OVL-së UÇK-së është kryekëput politikë i pa ndërgjegjëshëm...

  Shkruan ilmi Llumnica: Arrestimi i kryetarit dhe nënkryetarit të OVL-së UÇK-së është kryekëput politikë i pa ndërgjegjëshëm dhe i papranueshëm.Nuk kanë faj veteranët pse...

  Gjykata Speciale–Politikë apo Drejtësi?

  Për të gjykuar në emër të popullit,duhet ta keni besimin e popullit.Me veprimet e veta gjykata Speciale është dëshmuar se është kryekput politike dhe...

  Pandemia nuk luftohet me polic hetues

  Shkruan Shemsi Jashari: Shfaqja e pandemisë “COVID 19”, ka shpërfaqur edhe një mal me parregullsi dhe mangësi ne menagjimin e sistemit të brendëshëm të...

  Lufta ndaj pandemisë COVID-19 kërkon aleatë, nuk fitohet vetëm

  Shkruan Shemsi Jashari: Viti 2020, nisi mbrapsht dhe ashtu siç po shihet edhe do të përfundoj. Duke qenë se na ndryshoi gjithçka nga mënyra e...

  Si e shpëtuan llapjanët Azem Bejtën?

  Kishte aq shumë njësi ushtarake serbe rreth e rrotull, saqë dukej e pamundur që dikush nga jashtë të futej për t’u dhënë ndihmë të...

  Roli i EULEX-it në gjykimin e Krimeve të luftës

  Shkruan Shemsi Jashari: Pjesa e tretë.. Tendenca për të barazuar agersorin me viktimën shihen qartë si në misionin e EULEX-it ashtu edhe të UNMIK-ut. Nga misionet ndërkombëtare...

  Sanksione apo Liberalizim ndaj Kosovës

  Autor: Msc. Skender Berisha Mosliberalizimi i vizave për Kosovën edhe pas plotsimit të kritereve të parashtruara nga Bashkimi Evropian, duke u munduar dështimin e tyre...

  Lufta me (pa) drejtësinë ndërkombëtare

  Shkruan Shemsi Jashari: Pjesa e parë: Pse u detyruam të luftojmë Më 23 mars të vitit 1989, në Kuvendin e Kosovës, në kundërshtim me vullnetin...

  Dy aktakuza apo dy skenar për destabilizim!?

  Shkruan: Florim Zeqa                 Dy aktakuza apo dy skenar për destabilizim!? As që e kish ndërmend të mirrem...

  Gardianët e mbrojtën Kushtetutën e jo Albinin e Hashimin!

  Shkruan Florim Zeqa: Kapërcimin e harkut kohor nga muaji i dredhëzave në atë të qershive, e bëri më të ngrohtë vendimi i kushtetueses sesa...