Shkruan ilmi Llumnica:

Arrestimi i kryetarit dhe nënkryetarit të OVL-së UÇK-së është kryekëput politikë i pa ndërgjegjëshëm dhe i papranueshëm.
Nuk kanë faj veteranët pse materialet e Gjykatës speciale dalin nga aty!
Por dihet fajtori për padrejtësitë thirret në luftën kundër padrejtësive.
Është e turpshme edhe për politikanët e Kosovës që nuk gjetën forcën ta kundërshtojnë as moralisht këto veprime qyqare të Gjykatës Speciale dhe policisë së eulexit.
Është e turpshme për të gjithë ata që thonë se nuk kanë luftuar Hysni Gucati e Nasim Haradinaj e kush paska luftuar, e qysh është çliruar Kosova, po mos të ishte lufta e drejtë a do të kishte intervenuar NATO.
Vëllezër të jemi unik si popull dhe ti mbrojmë vlerat tona.
Lufta çlirimtare e UÇK-së është vlerë kombëtare jo vetëme Veteranëve apo e ndonjë partie por e gjithë popullit shqiptar.