Xhamia e Vjetër po del të jetë rekorde sa i përket dhurimit të gjakut nga xhemati i saj, shkruan Llapi.info.

Këtë e ka thënë Fadil Mahmetu menaxher për informim në qendrën kombëtare të Kosovës për transfuzion të gjakut ku sot ishin për të katërtën herë në këtë xhami për marrjen e gjakut.

Mahmuti gjithashtu tha se edhe në Llapashticë janë për herë të 4 për të marrë gjak.

“Një ekipë sot është mysafir në mesin e xhematin e kësaj xhamie të vjetër në Podujevë. Ky nuk është rasti i parë që jemi këtu, kësaj radhe jemi për herën e katërt. Kjo është njëra ndër xhamitë më të mira në Kosovë sa i përket numrit të vullnetarëve të gjakut, mbajnë rekord kjo xhami dhe një xhami në Kaqanik. Gjithashtu kemi edhe një xhami tjetër në komunën e Lipjanit në Kraishtë ku atë ditë që mbahet dhurim i gjakut, është festë, festohet. Herën e fundit i kemi pasur mbi 180 dhurues të gjakut nga vetëm ajo Xhami është një hoxhë i cili jashtëzakonisht mirë. Sa i përket Llapit edhe pse i takoj kësaj treve këtej, kemi në Llapashticë diku edhe për 4-5 herë me radhë në Xhaminë e gurit organizojmë aksione, gjithashtu në sheshin kështu, në polici, dhe vazhdimisht jemi në teren me ekipin.”, tha ai.

Imami i Xhamisë së vjetër ,Imri Llugaliu deklaroi për Llapi.info se dhurimi i gjakut   ka shpërblim  te Zoti, sepse  kush e ndihmon tjetrin ai është i ndihmuar nga zoti deklaroi imami i kësaj xhamie.

“Ky eshte viti i katërt që dhurojm gjak ,ai u shpreh se është një  numër i konsiderueshëm i vullnetarëve që dhurojnë gjak.Moti ka qene shkaktar që të jetë një numër më i vogël i vullnetarëve theksoi imami I xhamisë.”, tha ai.

Ndërsa Agron Babatinca, i cili dhuroi gjak tha se dhurimi i gjakut bëhet që ti ndihmojmë të tjerët pasi që gjaku ynë shpëton jetë.

“Dhurimi i gjakut bëhet për të bërë mirë, për nevojë  të ndonjë njeriu në nevojë. Duhet ti ndihmojmë dikujt sepse ndoshta gjaku im shpëton jetë. Unë i propozoj të gjithë që të dhënë gjak sepse është mirë për shëndet dhe për ti ndihmuar njerëzit.”, tha Babatinca.

Xhamia tek Besiana për të katërtën herë radhazi organizon aksion për dhurimin e gjakut.

FOTO: