Zgjedhjet lokale të 22 tetorit për kuvendet komunale sollën deri diku një nivelizim të partive për sa i përket numrit të ulëseve në krahasim me zgjedhjet e vitit 2013.

Megjithëse vazhdon të qëndrojë partia e parë me më së shumti asambleistë në nivel vendi, Partia Demokratike e Kosovës ka shënuar rënie në vota për asamble për katër vite.

Në 38 komuna të Republikës së Kosovës, PDK arriti të sigurojë gjithsej 215 ulëse, megjithëse në zgjedhjet e vitit 2013 kishte pasur 259 sosh.

Me gjithë suksesin e shënuar në garën për Kryetarë të Komunave, Lidhja Demokratike e Kosovës po ashtu shënoi rënie në numër të ulëseve të fituara nëpër asamble komunale duke siguruar 212 asambleistë në këto zgjedhje në krahasim me 224 sa i kishte pasur në zgjedhjet paraprake.

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës e cila në zgjedhjet lokale të vitit 2013 kishte kandiduar në koalicion parazgjedhor me Lidhjen Demokratike të Dardanisë, këtë vit si e vetme shënoi ulje të lehtë në numrin e ulëseve në asambletë komunale.

AAK në zgjedhjet e 22 tetorit siguroi 127 vende në asamble, nga 132 sa kishte pasur në koalicionin AAK-LDD.

Një rritje pati Lëvizja Vetëvendosje duke siguruar 127 asambleistë në nivel vendi në krahasim me 69 sosh sa i kishte pasur në vitin 2013.

Aleanca Kosova e Re, në anën tjetër ra në 36 asambleistë nga 41 sa i kishte më parë.

E një numër të konsiderueshëm të ulëseve në asambletë komunale të Kosovës e zuri partia që nuk ekzistonte në vitin 2013, Nisma për Kosovën.

E themeluar në vitin 2014, Nisma për Kosovën arriti që të sigurojë 50 ulëse të asambleistëve në nivel vendi.

Podujevë: PDK bie, VV e tejkalon

PDK dhe VV kanë bërë po thuajse një shkëmbim votash në Podujevë duke bërë që struktura e asamblesë së Podujevës të ndërrojë në favor të VV-së.

PDK-ja që në zgjedhjet e vitit 2013 kishte pasur 12 ulëse në asamble, në këto zgjedhje ra në 7, ndërkaq VV që kishte pasur vetëm 3 ulëse më 2013, këtë vit mori 9 ulëse në asamble.

LDK arriti që ta ruajë primatin me numrin e njëjtë të vendeve sikurse në zgjedhjet paraprake, 15 ulëse.

AAK mori 2 ulëse nga 3 sa i kishte pasur, ndërkaq AKR u largua tërësisht nga kuvendi komunal megjithëse kishte pasur një ulëse në zgjedhjet e vitit 2013.

Prishtinë: VV kalon LDK-në

Një ‘rrokadë’ votash ka ndodhur edhe për asamblenë e Prishtinës, kësaj radhe në dëm të LDK-së.

VV arriti që të rrisë numrin e ulëseve në kryeqytet në 17 nga 10 sa i kishte në vitin 2013.

Në anën tjetër, LDK u zvogëlua për 2 ulëse duke marrë 15 në zgjedhjet e 22 tetorit.

Rënie shënoi edhe PDK-ja duke siguruar 6 asambleistë megjithëse kishte marrë 8 sosh në zgjedhjet paraprake.

AAK ruajti 4 ulëset që kishte edhe më parë ndërkaq AKR u rrit në 5 ulëse nga 4 sa kishte pasur.

Këtë vit, edhe partia e re Alternativa arriti që të sigurojë një ulëse në kuvendin komunal të Prishtinës.

Prizren: Rriten PDK dhe VV, bie LDK-ja

Prizreni me votat për asamblenë komunale më 22 tetor i ka reduktuar ulëset LDK-së, e cila siguroi 6 asambleistë, nga 9 sa i kishte në zgjedhjet e kaluara.

Në anën tjetër, PDK arriti që të marrë 13 ulëse nga 10 sa i kishte, ngjashëm VV u rrit duke marrë 7 ulëse nga 3 sa i kishte në asamblenë e Prizrenit.

AAK shënoi rritje të lehtë me 4 asambleistë nga 3 sa i kishte, ndërkaq AKR u zhduk edhe nga asambleja e Prizrenit ku kishte pasur 1 asambleist në zgjedhjet e vitit 2013.

Skenderaj: PDK-së i reduktohen ulëset

Skenderaj, i njohur si bastion tradicional i PDK-së, megjithatë u kursye në një masë në votat për asamble ndaj kësaj partie, duke e reduktuar në 20 ulëse, nga 26 sa i kishte në zgjedhjet e kaluara.

Në anën tjetër, VV arriti që të marrë 2 ulëse megjithëse kishte pasur vetëm 1 në zgjedhjet e kaluara.

Ngjashëm rritje shënoi edhe AKR që siguroi 3 asambleistë nga 1 sa i kishte më parë.

AAK nuk lëvizi me ulëse në Skenderaj duke marrë 1, ndërkaq në këtë asamble bëri vend partia e re Nisma për Kosovën me 1 ulëse.

Shtime: Rritet VV, bien PDK dhe LDK

Asambleja e Shtimes nuk bëri ndërrim të madh në strukturën partiake megjithëse PDK në këto zgjedhje mori 8 vende ,megjithëse kishte pasur 10 në zgjedhjet e vitit 2013.

Ulje shënoi edhe LDK duke siguruar 4 asambleistë nga 5 sa i kishte më parë.

Në anën tjetër, VV siguroi 3 ulëse në asamblenë e Shtimes nga 2 sa i kishte më 2013.

AAK ruajti numrin e 2 vendeve që kishte pasur, ndërsa asamblesë iu bashkuan AKR me 1 ulëse dhe Nisma për Kosovën me 2 ulëse.

Suharekë: VV dhe Nisma me rritje të ndjeshme

Kuvendi i Suharekës për herë të parë do të ketë 3 asambleistë nga partia rishtazi e formuar, Nisma për Kosovën si dhe 3 asambleistë nga VV që kishte pasur 2 në zgjedhjet e vitit 2013.

Partitë më të mëdha në këtë asamble siguruan më pak ulëse në këtë asamble.

LDK mori 9 ulëse nga 10 sa i kishte pasur, njësoj sikur AAK-ja.

Ndërkaq PDK ra në 6 ulëse nga 8 sa i kishte pasur.

Ferizaj: Rritet VV, zvogëlohen PDK dhe LDK

Në zgjedhjet e 22 tetorit në Ferizaj, PDK siguroi 13 asambleistë nga 14 sa i kishte pasur në vitin 2013, ndërkaq LDK mori 12 ulëse nga 13 sa i kishte pasur.

Rezultate pozitive pati për VV që mori 7 ulëse megjithëse kishte pasur 4 në zgjedhjet e vitit 2013.

AAK ruajti vendet e saj duke siguruar 5 ulëse, ngjashëm si AKR që ruajti 2 ulëset e veta.

Edhe në këtë komunë, Nisma për Kosovën arriti ti sigurojë 2 asambleistë.

Viti: Rritet LDK dhe VV, bie AAK

Asambleja e Vitisë në bazë të rezultateve të zgjedhjeve të 22 tetorit do të ketë 10 asambleistë të LDK-së nga 9 sa kishte më parë dhe 6 ulëse të VV-së nga 5 sa i kishte në zgjedhjet e 22 tetorit.

Në anën tjetër, AAK shënoi rënie në numrin e asambleistëve duke siguruar 3 nga 5 sa i kishte më parë.

PDK arriti të ruajë vendet që i kishte pasur, duke siguruar 5 ulëse edhe në këto zgjedhje, ngjashëm si AKR që ruajti një ulëse që kishte pasur.

Vushtrri: Rritje e VV

22 tetori bëri dallimin për strukturën partiake të asamblesë në Vushtrri duke i dhënë VV-së 7 ulëse nga 3 sa i kishte pasur në zgjedhjet e vitit 2013.

Rezultat pozitiv nuk patën edhe partitë më të mëdha në këtë asamble si PDK që ra në 11 asambleistë nga 12 sa i kishte pasur, LDK ra në 6 nga 7 sa i kishte, si dhe AAK ra në 3 nga 6 sa i kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

AKR megjithatë shënoi rritje duke siguruar 3 ulëse në asamblenë e Vushtrrisë nga 2 sa i kishte pasur.

Malishevë: Triumf i Nismës për Kosovën

Partia e themeluar në vitin 2014, që nuk kishte ekzistuar në zgjedhjet lokale paraprake bëri dallimin në asamblenë e Malishevës.

Nisma për Kosovën arriti të marrë 11 ulës në asamblenë komunale, aq sa i kishte pasur Iniciativa Qytetare për Malishevën në zgjedhjet e vitit 2013.

PDK shënoi rritje në numrin e ulëseve duke siguruar 9 ulëse në Malishevë nga 8 sa i kishte pasur, ngjashëm edhe VV shënoi rritje në 4 ulëse nga 2 sa i kishte pasur.

LDK në anën tjetër ra për nga numri i asambleistëve në këtë komunë, duke siguruar 6 ulëse nga 8 sa i kishte pasur.

AAK ruajti një ulëse që e kishte pasur, ndërsa AKR nuk do të përfaqësohet më në këtë asamble megjithëse kishte pasur një ulëse në zgjedhjet e vitit 2013.

Junik: Rritet AAK, bie PDK

Struktura e asamblesë së Junikut nuk pësoi ndryshime të mëdha në zgjedhjet e 22 tetorit.

LDK ruajti votën e saj në asamble duke siguruar 5 ulëse në Junik, njëjtë si VV me 2 ulëset e saj.

Në anën tjetër, AAK shënoi rritje në 7 ulëse nga 6 sa i kishte pasur për dallim nga PDK që ra në 1 ulëse nga 2 sa i kishte pasur.

Hani i Elezit: Bie PDK, LDK shënon rritje

Asambleja relativisht e vogël e Hanit të Elezit megjithatë bëri ndryshim në strukturë partiake në zgjedhjet e 22 tetorit.

PDK ra ndjeshëm në këtë komunë duke siguruar vetëm 3 asambleistë nga 5 sa i kishte pasur.

Në anën tjetër, LDK shënoi rritje me 4 asambleistë nga 3 sa i kishte pasur.

Ulëset u ruajtën nga AAK që mori 4 në të dy palë zgjedhjet, njëjtë si VV që mori 3.

Për herë të parë, pjesë e asamblesë së Hanit të Elezit u bë edhe Nisma për Kosovën me 1 ulëse.

Deçan: Vazhdon ngritja e AAK-së, LDK bie

AAK ka shënuar ngritje të numrit të vendeve në Kuvend Komunal për Komunën e Deçanit duke marrë pesë vende më shumë përkatësisht 17 ulëse në asamble komunale, ndërkaq në zgjedhjet lokale të vitit 2013 kishte marrë 13.

LDK shënoi rënie thuajse duke e përgjysmuar numrin e vendeve në Kuvend Komunal duke marrë 5 vende në asamble komunale në krahasim me 9 sosh në zgjedhjet e vitit 2013.

PDK ruajti numrin e asambleistëve duke marrë 3 vende në dy palë zgjedhjet.

VV po ashtu ka 2 asambleistë në Kuvendin Komunal të Deçanit, aq sa kishte edhe në vitin 2013.

Gjakovë: AKR pëson humbje

AAK në Gjakovë nuk ka lëvizur me numër të asambleistëve duke siguruar 9 vende, megjithëse në vitin 2013 kishte qenë në koalicion parazgjedhor me LDD-në.

Në anën tjetër AKR ka pësuar një humbje të thellë të votave në asamblenë e Gjakovës, duke marrë vetëm një ulëse në asamble megjithëse kishte 9 asambleistë në vitin 2013.

PDK ka një vend më pak në asamble duke marrë 5 vende nga 5 sa kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

Rritje ka shënuar VV duke marrë 5 vende në asamble nga 2 sa kishte në zgjedhjet e 22 tetorit.

Në anën tjetër, partia Alternativa që në zgjedhjet e vitit 2013 nuk ka ekzistuar, më 22 tetor arriti të fitojë 6 ulëse në asamble.

Ngjashëm, Nisma për Kosovën si parti e re ka marrë 2 ulëse në asamblenë e Gjakovës.

LDK ka ruajtur vendet e fituara në asamble në dy palë zgjedhjet ka marrë 4 vende sikurse Partia Shqiptare Demokristiane e Kosovës që mori 3 vende në asamble në këto zgjedhje, aq sa kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

Ndërkaq, nga Kuvendi Komunal i Gjakovës është zhdukur Partia e Drejtësisë në këto zgjedhje, përderisa kishte 1 ulëse në zgjedhjet e vitit 2013.

Drenas: PDK me 6 asambleistë më pak

I njohur si bastion i Partisë Demokratike të Kosovës, Drenasi megjithatë ka ulur numrin e votave të kësaj partie për asamble komunale duke bërë që sivjet PDK të ketë vetëm 14 ulëse nga 20 sa i kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

Rënie të madhe ka pasur edhe Iniciativa qytetare për Drenasin duke mbetur me 1 ulëse në asamble, megjithëse kishte 5 në zgjedhjet e kaluara.

Një faktor në kuvendin komunal të Drenasit është bërë edhe partia rishtazi e formuar, Nisma për Kosovën që siguroi 6 asambleistë, ngjashëm me Iniciativën Qytetare Vizioni për Drenasin që mori 3 vende në asamble.

VV ka dyfishuar vendet nga 1 më 2013 në 2 ulëse në asamble nga zgjedhjet e 22 tetorit, njëjtë si AAK.

AKR ka ruajtur 1 ulëse që kishte marrë edhe në zgjedhjet e vitit 2013.

Gjilan: LDK nuk lëviz, Vetëvendosje rritet

Në Gjilan, zgjedhjet e 22 tetorit e gjetën Lidhjen Demokratike në vendin e njëjtë sa i përket ulëseve në asamble, duke marrë 11 aq sa kishte edhe në zgjedhjet e vitit 2013.

Në anën tjetër, VV shënoi një rritje të konsiderueshme duke siguruar 7 ulëse nga 4 sa i kishte në zgjedhjet paraprake.

Partia Demokratike ra në vota në këto zgjedhje duke marrë 6 ulëse nga 8 sa i kishte më 2013.

AAK nuk lëvizi me vende duke marrë nga 4 ulëse në asamble në të dy palë zgjedhjet, ngjashëm si AKR, që mori 2 ulëse më 22 tetor të këtij viti sikurse në vitin 2013.

Nisma për Kosovën, si parti e re siguroi 2 ulëse në asamble komunale.

Dragash: CDU zhduket, partitë e tjera ruajnë vendet

Ulëset në asamblenë komunale të Dragashit nuk do të ndryshojnë shumë në format pas zgjedhjeve të 22 tetorit përveç se partia Centar Demokratske Unije që kishte 4 ulëse në zgjedhjet e vitit 2013 sivjet nuk figuron në listë.

PDK ka rritur numrin e asambleistëve duke marrë 9 ulëse në këto zgjedhje, nga 8 sa kishte në zgjedhjet e 22 tetorit.

Lëvizje nuk ka pasur në ulëset e Lidhjes Demokratike të Kosovës që sivjet mori 7, e as për Koalicionin Vakat që mori 3 ulëse, aq sa kishte në vitin 2013 si dhe AKR me 1 ulëse.

VV arriti që të futet në asamble me 1 ulëse, përderisa nuk e kishte asnjë në vitin 2013, ngjashëm me Jedinstvena Goranska Partija që mori 2 ulëse.

Istog: Bie LDK, rritet Vetëvendosje

LDK vazhdon të mbajë primatin për nga numri i asambleistëve në Istog duke marrë 11 në zgjedhjet e 22 tetorit, megjithëse kishte marrë 12 sosh në zgjedhjet e vitit 2013.

Në anën tjetër, Lëvizja Vetëvendosje nga 1 ulëse sa kishte në vitin 2013, në 2 ulëse në zgjedhjet e 22 tetorit.

Ndryshime nuk pati në numrin e asambleistëve të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës e cila mori 6 ulëse, sikurse PDK që mori 4 ulëse.

Kaçanik: Ngritje e VV-së, PDK nuk lëviz

Zgjedhjet e 22 tetorit i sollën Lëvizjes Vetëvendosje 2 ulëse më shumë në asamblenë komunale të Kaçanikut, nga 3 sa kishte në vitin 2013, mori 5 sivjet.

Në anën tjetër PDK ruan primatin me 11 ulëse në asamble sa kishte pasur edhe më 2013, ndërsa ngjashëm LDK ruajti 4 vendet që kishte pasur edhe në zgjedhjet e kaluara.

Një ulëse më pak, sivjet e ka Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës që siguroi 4 asambleistë nga 5 sa i kishte më parë.

Klinë: PDK Vazhdon të jetë e para, LDK i afrohet

Qytetarët e Klinës nuk kanë ndërruar shumë mendje sa i përket partive që i përfaqësojnë në asamble komunale.

PDK mban numrin më të madh të ulëseve në asamblenë e Klinës duke siguruar 10 ulëse nga 9 sa kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

Ngjashëm, për një ulëse është rritur edhe LDK që në këto zgjedhje siguroi 6 asambleistë, sikurse VV që mori 2 ulëse nga 1 sa kishte në zgjedhjet e kaluara.

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës nuk lëvizi me numrat e asambleistëve duke siguruar 5 ulëse, ndërkaq AKR, mori 1 ulëse njëjtë si në zgjedhjet e kaluara.

Nisma për Kosovën si parti e re, siguroi një ulëse në asamble.

Fushë Kosovë: LDK e njëjta, VV rritet

Zgjedhjet e 22 tetorit në Fushë Kosovë sollën rezultate të njëjta për Lidhjen Demokratike të Kosovës në asamble komunale, saktësisht 12 ulëse.

Në anën tjetër, VV shënoi rritje në këtë komunë duke marrë 4 ulëse nga 3 sa i pati në vitin 2013.

Qytetarët e Fushë Kosovës megjithatë ndërruar mendim sa i përket Partisë Demokratike të Kosovës duke e lënë me 4 ulëse në asamble nga 6 sa i pati në zgjedhjet e kaluara.

AAK dhe AKR, të dyja morën nga 1 ulëse në asamblenë e Fushë Kosovës duke mos ndryshuar nga zgjedhjet e vitit 2013.

Kamenicë: VV shumëfishon ulëset

VV ka shënuar një ngritje të konsiderueshme në votat për asamble komunale në Kamenicë, duke siguruar 6 ulëse nga 1 sa i kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

Në anën tjetër, LDK shënoi ulje për një votë duke siguruar 7 ulëse në asamble nga 8 sa i kishte më parë.

Ngjashëm PDK-së i zvogëluan ulëset në 6 nga 7 sa i kishte më 2013 sikurse AKR që ra në 3 ulëse nga 4 sa i ka pasur.

AAK qëndroi në numrat e njëjtë, 4 ulëse në asamblenë e Kamenicës.

Mitrovicë: PDK me më pak ulëse, AKR e VV rriten

PDK ka rënë për tre ulëse në asamblenë e Mitrovicës, duke siguruar 11 asambleistë nga 14 sa i kishte në zgjedhjet e kaluara lokale, ngjashëm me LDK që në këto zgjedhje siguroi 7 ulëse nga 8 sa i kishte në zgjedhjet e kaluara.

AKR në anën tjetër shënoi rritje në 7 ulëse nga 5 sa i kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

VV po ashtu u rrit në numër të asambleistëve, duke siguruar 6 ulëse nga 3 sa i kishte më parë.

AAK nuk pati ndryshim në ulëse duke siguruar dy asambleistë aq sa pati edhe në zgjedhjet e vitit 2013.

Për herë të parë në këtë kuvend komunal po hyn edhe Nisma për Kosovën me 1 ulëse.

Lipjan: Rënie e PDK-së, Ngritje e LDK-së

Lipjani me votat për asamble komunale ka dënuar dhe shpërblyer partitë me ulëse.

PDK në Lipjan ka rënë nga vendi i parë duke siguruar vetëm 6 ulëse në asamble nga 10 sa i kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

Në anën tjetër, LDK u rrit në 12 asamblesitë nga 9 sa i kishte herën e kaluar.

AAK shënoi rënie në 3 ulëse nga 5 sa i kishte më 2013 ndërkaq VV u ngrit në 3 ulëse nga 2 sa i kishte më parë.

AKR megjithëse nuk kishte garuar për këtë komunë në zgjedhjet komunale të vitit 2013, në këto zgjedhje kjo parti arriti të sigurojë 3 ulëse në asamble.

Obiliq: AAK e para, PDK zvogëlohet

Në zgjedhjet e 22 tetorit, AAK arriti që të rrisë numrin e asambleistëve në Obiliq në 6 nga 4 sa i kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

LDK qëndroi e pa lëvizur në asamble komunale duke marrë 5 ulëse aq sa kishte edhe më parë.

PDK pësoi rënie në vota duke siguruar vetëm 3 asamblistë nga 4 sa i kishte në zgjedhjet e kaluara.

Ndërsa VV rriti numrin e vendeve dyfish duke marrë 2 ulëse nga 1 sa kishte më parë në asamblenë e Obiliqit.

Në kuvendin e Obiliqit për herë të parë po futet edhe Nisma për Kosovën me 1 ulëse.

Rahovec: Dyfishim i VV, Bien PDK dhe AAK

Në Komunën e Rahovecit struktura e ulëseve në asamble komunale ka ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme.

PDK që në zgjedhjet lokale të vitit 2013 kishte 11 vende në asamble në zgjedhjet e 22 tetorit mori 9 sosh.

AAK po ashtu ra për një ulëse, nga 8 sa i kishte më 2013, në këto zgjedhje mori 7.

VV ishte ajo që bëri ndryshimin në asamble duke marrë 4 ulëse megjithëse kishte vetëm 2 ulëse në zgjedhjet paraprake lokale.

LDK ruajti vendet e mëparshme, duke siguruar 7 ulëse, ndërkaq AKR 1 ulëse.

Nisma për Kosovën bëri vend në asamble komunale të Rahovecit. për herë të parë me 1 ulëse.

Pejë: Rritje e ndjeshme e LDK-së

Komuna e Pejës ka ndërruar strukturën e asamblesë së vet komunale në zgjedhjet e 22 tetorit.

LDK ka fituar 15 ulëse na asamble nga 10 sa kishte në zgjedhjet e vitit 2013.

Rritje të vogël ka shënuar edhe VV me 3 asambleistë nga 2 sa i kishte më parë, për dallim nga PDK që mori një ulëse më pak në këto zgjedhje, duke siguruar 5 asambleistë nga 6 sa i kishte.

AAK nuk ka lëvizur me numër të ulëseve duke siguruar 10 në Pejë, aq sa kishte edhe në zgjedhjet e vitit 2013.

Në anën tjetër, dy parti të reja, Alternativa dhe Nisma për Kosovën arritën që të futen për herë të parë në asamblenë e Pejës me nga një ulëse.

AKR u zhduk nga kjo asamble duke humbur edhe atë ulëse që kishte pasur në zgjedhjet paraprake./KALLXO.COM/