Numri i madh i ministrive ka bërë që të shtohen edhe radhët e zëvendësministrave numri i të cilëve shkon në 50, veprim për të cilin Kryeministri Ramush Haradinaj është kritikuar shumë nga shoqëria civile.

Edhe pse duket që është një qeveri gjigante, në pozitat e zëvendësministrave nuk figuron asnjë llapjan, shkruan Indeksonline.

Kjo mund të vërehet nga lista të cilën e kemi paraqitur si më poshtë, në të cilën janë numri i ministrive, ministrat dhe zëvendësministrat e qeverisë së Kosovës.

Ministria e Punëve të Jashtme

Behgjet Pacolli Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër i Jashtëm, Banor i komunës së Prishtinës. Ndërsa zëvendësministrat e Pacollit janë:

Gjergj Dedaj, zëvendësministër, Banor i komunës së Klinës.

Anton Berisha, zëvendësministër. Banor i komunës së Pejës.

Rejhan Vuniqi, zëvendësministre. Banore e komunës së Prishtinës.

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike

Dardan Gashi Zëvendëskryeministër dhe ministër i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, banor i komunës së Prishtinës.

Ndërsa zëvendës ministrat e tij janë:

Faruk Nura, zëvendësministër, banor i komunës së Vitisë.

Cerim Bajrami, zëvendësministër, banor i komunës së Prizrenit.

Arian Daci, zëvendësministër, banor i komunës së Prishtinës.

Ministria e Forcës së Sigurisë së Kosovës

Rrustem Berisha Ministër i Forcës së Sigurisë, banor i komunës së Pejës.

Ndërsa zëvendësministrat e tij janë:

Agim Çeku, zëvendësministër, banor i komunës së Pejës.

Brahim Mehmetaj, zëvendësministër, banor i komunës së Prishtinës.

Ministria e Infrastrukturës

Pal Lekaj Ministër i Infrastrukturës, banor i komunës së Gjakovës.

Ministria e Financave

Bedri Hamza Ministër i Financave, banor i komunës së Prishtinës.

Ndërsa zëvendësministrat e kabinetit të tij janë:

Mustafa Grainca, zëvendësministër i Ministrisë së Financave, banor i komunës së Ferizajt.

Fatmir Gashi, zëvendësministër i Ministrisë së Financave, banor i komunës së Pejës.

Bojan Stojanović, zëvendësministër i Ministrisë së Financave.

Ministria e Shëndetësisë

Uran Ismajli Ministër i Ministrisë së Shëndetësisë. Banor i komunës së Prishtinës

Ndërsa zëvendësministrat e kabinetit të tij janë:

Ali Berisha, zëvendësministër i Shëndetësisë, banor i komunës se Pejës.

Granit Abdullahu, zëvendësministër i Shëndetësisë, banor i komunës së Prishtinës.

Muharrem Kuçi, zëvendësministër i Shëndetësisë, banor i Junikut.

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit

Kujtim Gashi Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, banor i komunës së Prishtinës.

Ndërsa zëvendësministrat e kabinetit të tij janë:

Burbuqe BakijaDeva, zëvendësministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, banore e komunës së Prishtinës.

Resul Makreshi, zëvendësministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, banor i Fushë Kosovës.

Ministria e Integrimeve Evropiane

Dhurata Hoxha Ministre e Integrimeve Evropiane, banore e komunës së Mitrovicës.

Ministria e Drejtësisë

Abelard Tahiri Ministër i Ministrisë së Drejtësisë, banor i komunës së Prishtinës.

Vesna Mikiq, zëvendësministre.

Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë

Besim Beqaj Ministër i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Ndërsa zëvendësministrat e kabinetit të tij janë:

Bujar Cakolli, zëvendësministër i Inovacionit, banor i komunës së Prishtinës.

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale

Skender Reçica Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale, banor i komunës së Prishtinës.

Vesel Makolli, zëvendësministër i Punës. Banor i komunës së Prishtinës.

Besart Jashari, zëvendësministër i Punës. Banor i komunës së Ferizajt.

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë

Shyqiri Bytyqi Ministër i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë. Banor i komunës së Drenasit. Ndërsa zëvendësministrat e kabinetit të tij janë:

Muharrem Nitaj, zëvendësministër i Arsimit. Banor i komunës së Prishtinës.

Arbër Geci, zëvendësministër i Arsimit. Banor i komunës së Prishtinës.

Bajgush Sezairi, zëvendësministër i Arsimit. Banor i komunës së

Mustaf Myrtaj, zëvendësministër i Arsimit. Banor i komunës së Pejës.

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë

Bajram Hasani Ministër i Tregtisë dhe Industrisë. Banor i komunës së Gjilanit.

Ministria e Punëve të Brendshme

Flamur Sefaj Ministër i Punëve të Brendshme. Banor i komunës së Prishtinës. Ndërsa zëvendësministrat e kabinetit të tij janë:

Abdulselami Shkodra, zëvendësministër.

Izmi Zeka, zëvendësministër. Banor i komunës së Gjilanit.

Milan Radojevic, zëvendësministër.

Ministria e Zhvillimit Ekonomik

Valdrin Lluka Ministër i Zhvillimit Ekonomik. Banor i komunës së Prishtinës.

Fatir Berzat, zëvendësministër.

Usmen Baldzi, zëvendësministër. Banor i komunës së Prishtinës

Xhavit Zariqi, zëvendësministër. Banor i komunës së Ferizajt

Besnik Beka, zëvendësministër. Banor i komunës së Mitrovicës

Gani Koci, zëvendësministër. Banor i komunës së Skenderajt

Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor

Albena Reshitaj Ministre e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor. Banore e Prishtinës. Ndërsa zëvendësministrat e kabinetit të tij janë:

Fatmir Matoshi, zëvendësministër. Banor i komunës së Kamenicës.

Aleksandar Spasiq, zëvendësministër.

Kurtan Kajtazi, zëvendësministër. Banor i komunës së Vushtrrisë.

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal

Ivan Teodosijević Ministër i Administrimit të Pushtetit Lokal. Banor i komunës së Mitrovicës. Ndërsa zëvëndësministrat e kabinetit të tij janë:

Bashkim Krasniqi, zëvendësministër.

Beqir Fejzullahu, zëvendësministër.

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

Nenad Rikalo Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural.

Vesel Krasniqi, zëvendësministër. Banor i komunës së Malishevës.

Isni Kilaj, zëvendësministër. Banor i komunës së Malishevës.

Egzonit Jakupi, zëvendësministër. Banor i komunës e Prishtinës.

Ministria për Kthim dhe Komunitete

Dalibor Jevtić Zëvendëskryeministër dhe ministër për Kthim dhe Komunitete.

Milazim Gashi, zëvendësministër.

Naser Meta, zëvendësministër.

Qazim Rrahmani, zëvendësministër.

Ministira e Administratës Publike

Mahir Jagxhilar Ministër i Administratës Publike. Banor i komunës së Prizrenit.

Ministria e Zhvillimit Rajonal

Rasim Demir Ministër i Zhvillimit Rajonal. Banor i Komunës së Prizrenit.