Në sondazhin e fundit të realizuar nga PIPOS del se 38.19% e qytetarëve do të votonin për Vetëvendosjen nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin sot.

Sipas këtyre rezultateve, partia e dytë e radhitur është LDK-ja me 25.12% dhe e treta PDK-ja me 21.35%.

Ndërsa AAK-ja është e katërta me 11.97%