Shkruan: Luljeta Zeqiri-Mulliqi

PREHU NË PAQE !!??
Fjala që po e dëgjoj sot për gruan e vrarë nga burri
Nuk ka paqe për atë grua e as për gratë e tjera të vrara ,derisa ne vazhdojm me heshtë krimin
Nuk ka paqe derisa gruaja shihet si pronë e burrit
Nuk ka paqe pa fuqizimin dhe mbështetjen e vajzave dhe grave së pari nga familjet e veta
Nuk ka paqe derisa vajzat i shohim si e derës së huaj
Nuk ka paqe se ne vet i shkelim vajzat e motrat tona
Nuk ka paqe se ne vet i edukojmë vajzat që dhuna nga burri duhet të durohet se nuk ke ku shkon
Nuk ka paqe për Armendën ,e gratë e tjera të dhunuara e të vrara kur kanë shku me dhimbje nga kjo botë duke e ditur sa gratë janë duke duruar dhunēn dhe poshtërimet e botës së egër të krijuar nga ligjet e burrave
Ngrite zanin TI ,GRUA, VAJZË
Mos duro poshtrimet mos duro dhunë
Tregoj burrave që se kanë kuptu se NE NUK JEMI PRONË E JUAJA .
E dim që lufta jonë ka me vazhdu , po edhe ne skemi me u ndal duke ju tregu të gjithëve që nuk jemi prona e askujt .
E paqe nuk ka për asnjë grua derisa nuk luftojm me e ba botën një vend ma të sigurt dhe ma të mirë për GRUAN.
PAQE do të ketë vetëm atëher kur do të ketë DREJTËSI.