Artisti gjerman, Tim Bengel, ka krijuar një skulpturë në formë të avokados, të bërë tërësisht prej ari.

Bengel kohët e fundit ndau një video të shkurtër të krijimit të tij në Instagram dhe mbishkroi, “Skulptura ime e parë”. Kjo skulpturë sipas tij është bërë me mbi 12 funtatë 18 karat ari.

“Vetëm materiali vlen më shumë se 250,000 dollarë. Për mua, avokado është një nga simbolet e brezit të njëmijë vjet më parë dhe unë dua të kap Zeitgeist në këtë punë.”tha Bengel.

Skulptura, e titulluar “Kush dëshiron të jetojë përgjithmonë?”, ngjan me pesë feta domate, gjethe rukola, shirita të avokados dhe dy gjysma të bagelit të farës së kungullit. Kostoja e vetëm një prej fetave të avokados vlerësohet të jetë 14,000 dollarë shkruan Indianexpress, transmeton Klankosova.tv.

Skulptura është ekspozuar në ekspozitën e Javës së Artit në Berlin. Ajo është vlerësuar me tre milion dollarë, sipas New York Post.