Shkruan Ragip Fetahu:

Qyteti i heshtur

…dhe qetësia bie. Kujtimet mbesin nga dikur! Një qytet i mbushur me zhurmë, e plot gjallëri. Një vend ku dominohej nga iluzioni për zhvillim, karrierë, perspektiv.
Çasje nga të rinjt. Edukim, analizë, studim… Vite e vite!
Koha kalonte e të rinjt dëshpërohen, në munges të perspektivës dhe zhvillimit. Tani, ishte një dilem; të jetohet duke shpresuar, apo të veprohet në të panjohurën. Si duket, të rinjtë tanë vendosën për të dytën. Largimi filloj, vazhdon e vazhdon… Por, qyteti ra në qetësi…