Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi se nuk është sqaruar me shefin e delegacionit të BE në Beograd sot nëse Asociacioni i Komunave Serbe do të formohet në përputhje me Kushtetutën e Kosovës, pasi ‘nuk mund të përgjigjet lehtë në argumentet e Beogradit’.

Vuçiq gjithashtu hodhi poshtë interpretimet e individëve në Serbi, “përfaqësuesve të BE”, siç vuri ai në dukje, disa anëtarë të planit të zbatimit nga marrëveshja e Brukselit interpretuan “ashtu sikurse i përgjigjet palës shqiptare apo si e shohin ata vetë dhe në realitet nuk e kanë konceptin”.