Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Millosh Vuçeviq ka thënë se dislokimi i plotë i formacioneve të njësive ushtarake do të përfundojë deri në orën 14:00, sipas urdhrit të presidentit serb, Aleksandar Vuçiq.

A ka thënë se ushtria mbetet në gjendje gatishmërie.

“Njësitë do të jenë të përgatitura për të zbatuar çdo urdhër, me shpresën se do të gjendet një zgjidhje politike”, tha Vuçeviq, raportojnë mediat në Serbi.

“Kordoni i KFOR-it – më duket si një kordon që forcon mbrojtjen e policisë së Kosovës ndaj duarve të thata… Sot ambasadori amerikan në Prishtinë i ftoi këta kryetarë të vetëshpallur komunash të zgjedhur në zgjedhjet e kontejnerëve, prej të cilëve dy u përgjigjën – dy nga partia e Thaçit, dy nga ajo e Kurtit jo. As aty nuk e keni të përfunduar”, tha ai.

“Pritet që kjo të zgjidhet politikisht”, tha ai dhe shtoi se situata po monitorohet.