Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Poezisë ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë ka festuar duke recituar vargjet e disa prej poetëve më të njohur të Shqipërisë.

Në video shfaqen disa punonjës të ambasadës, por edhe vetë ambasadori Donald Lu, duke recituar disa prej vargjeve më të dashura për shqiptarët.

Andon Zako Çajupi – “Mëmëdheu”, Ndre Mjeda – “Gjuha shqype”, Aleksandër Stavre Drenova, Asdreni – “Sa të dua o Shqipëri” si dhe Naim Frashëri – “Gjuha jonë”, janë përzgjedhja e tyre.

International Poetry Day

Sot është Dita Ndërkombëtare e Poezisë. Ne po e festojmë duke recituar vargje prej disa nga poetëve më të njohur të Shqipërisë. A mund ti gjeni titujt e poezive dhe emrat e poetëve?Today is #InternationalPoetryDay. We are celebrating by reciting lines from some of Albania’s most famous poems. Can you name the poems and the poets?

Publiée par U.S. Embassy-Tirana sur Mercredi 21 mars 2018