Markat Skoda dhe Seat kanë frikë se do të humbasin ndikimin sepse shefi ekzekutiv i Grupit Volkswagen, Herbert Diess, planifikon të largohet si kryetar i bordeve të tyre mbikëqyrëse.

Diess do të largohet për t’u përqëndruar në ndërtimin e një ekipi më të fortë për zhvillimin e softuerit, njoftoi gazeta gjermane Handelsblatt.

Sipas Handelsblatt, menaxherët në Skoda dhe Seat ishin të shqetësuar se tërheqja e Diess do të nënkuptojë se do të përqendrohet më pak në dy markat brenda VW-së, duke ulur statusin e tyre.

Grupi VW po kërkon kursime të kostos për të ndihmuar në financimin e investimeve masive të softuerit dhe veturave elektrike dhe dëshiron të harmonizojë më ngushtë Skodan dhe Seatin me markën kryesore VW për të zvogëluar harxhimet.

Në të kaluarën, udhëheqësit e punës së markës VW kanë thënë se Skoda ka një avantazh të padrejtë të çmimit sepse mund të mbajë kosto të ulët duke përdorur teknologjinë e zhvilluar nga marka VW.

Diess dhe drejtuesit e lartë të Grupit VW kanë thënë se duan të menaxhojnë identitetin e markës më qartë në të ardhmen.

Në Seat, Diess do të pasohej nga kreu aktual i teknologjisë Thomas Schmall dhe në Skoda nga Murat Aksel, shefi i prokurimit në bordin e Volkswagenit.