Kreu i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka reaguar pas tensioneve në Veri të Mitrovicës ku i jep mbështetje Qeverisë për vendosjen e reciprocitetit.

Ai ju ka bërë thirrje qytetarëve serb në veri të vendit, të përmbahen dhe të ruajnë qetësinë, rendin e ligjin.

Postimi i Haradinajt:

Të dashur qytetarë të Kosovës,

Vendimi për vendosjen e reciprocitetit me Serbinë është i drejtë dhe i ligjshëm edhe në bazë të ligjeve vendore, por edhe atyre ndërkombëtare.

Mbështesim institucionet e vendit, organet e rendit dhe sigurisë, për zbatimin e këtij vendimi të drejtë e të ligjshëm.

Bëjmë thirrje që qytetarët serb në veri të vendit, të përmbahen dhe të ruajnë qetësinë, rendin e ligjin.