Gjatë ditës së djeshme, Qeveria e Kosovës mori vendim për ndryshimin e orës policore për lëvizjen e qytetarëve dhe të automjeteve, njofton Llapi.info.

Vendimi ndalon qarkullimin e qytetarëve dhe automjeteve private gjatë orës 17:00-06:00.

Sipas këtij vendimi, barnatoret e licencuara në Republikën e Kosovës ushtrojnë veprimtaritë e tyre prej orës 06:00-17:00. Pas orës 17:00 veprimtaria e tyre do të organizohet përmes kujdestarisë.

Ndërkohë, Ministria e Shëndetësisë ka publikuar listën e barnatoreve nëpër të gjitha qytetet e Kosovës të cilat do të punojnë.

Sipas kësaj liste, barnatorja “Aspirin” do të jetë sonte në dispozicion për qytetarët e Komunës së Podujevës.

Barnatoret kujdestare çdo ditë do të ndërrohen dhe listat do të publikohen nga Ministria e Shëndetësisë.

Deri më tani ka shkuar në 90 numri i të infektuarve me virusin korona në Kosovë, derisa katër raste janë nga Podujeva./Llapi.info