Sot Bashkimi Evropian ka publikuar Raportin e Progresit për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Publikimi i raportit nxjerr se negociatat për pranim në BE, janë hapur për Shqipërinë dhe Maqedoninë, por jo edhe për Kosovën, që duhet të përmbush kritere, si luftimi i krimit dhe korrupsionit, zbatimi i marrëveshjes së MSA-së si dhe vazhdimi i dialogut me Serbinë.

Pikërisht shtatë vjet më parë, Hakif Jupolli, nga Shajkovci i Podujevës, ishte pyetur se çfarë paraqet për të Raporti i Progresit.

Që prej atëherë, Kosova ka shënuar përparime sipas publikimit të këtij raporti, por që ende bëhet thirrje për punë më të madhe nga institucionet e Kosovës.

Por, Jupolli, vazhdon të mbahet mend për për përgjigjen ikonike që kishte dhënë.

Klan Kosova ka përgatitur kronikë me protagonistin tre vjet më parë, të cilën ftoheni ta ndiqni pikërisht sot kur është publikuar Raporti i Progresit për vitin 2018.