Përdoruesit e telefonit Samsung paditën kompaninë e Koresë së Jugut.

Klientët po padisin Samsung për një defekt në modelin e telefonit celular S20, raporton meilleurmobile.

Samsung nuk i ka paralajmëruar përdoruesit për defektin që ka modeli S20 dhe ata po i padisin për mashtrim dhe shkelje të ligjit midis prodhuesit dhe konsumatorit.

Defekti i deklaruar në proces gjyqësor është çarja e xhamit mbrojtës në kamerë, e cila shkrep vetë, pa ndonjë presion apo ndikim mbi të. Prokurorët thonë se nuk ndihmon as maska mbrojtëse, e cila u përpoq të mbronte xhamin mbrojtës nga çarja.

Kur ata donin të zëvendësonin xhamin, përgjigjja nga Samsung ishte se garancia nuk e mbulon atë dhe se ata duhet të dërgojnë telefonin për shërbim, i cili do t’u kushtojë atyre gjithsej 500 dollarë.