Ish-kryeministri i Kosovës dhe ish-kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, ka thënë se ekziston mjegull në politikat që po i zbaton qeveria dhe institucionet e Kosovës “karshi asaj që janë deklaruar kur e kanë marrë pushtetin”.

Ai tha se nuk ka konsistencë dhe transparencë e mjaftueshme, që të jetë i mundur vlerësimi për politikat e Qeverisë.

Mirëpo, sipas tij, ajo që mund të vlerësohet është diskrepanca e madhe mes asaj që është thënë dhe asaj që po ndodh.

“Ekziston një mjegulli e politikave që po zbaton Qeveria dhe institucionet e Republikës së Kosovës karshi asaj që janë deklaruar kur e kanë marrë pushtetin. Nuk kemi një konsistencë, transparencë të mjaftueshme, prandaj është vështirë është vlerësohet. Ajo që mund të vlerësohet është se ka diskrepancë shumë të madhe mes asaj që është thënë dhe asaj që po ndodh sot me qeverisjen e Ksoovës. Kemi diskrepancë të madhe në politikën e jashtme, në dialog, në politikat ekonomike sepse përpos lëvdatat që ia jep vetë vetës pushtet, nuk kemi reformë të theksuar në ekonomi”, tha ai në T7.