Pas lëkundjes së tregut në Amerikë deri në thelb, prodhuesi ekskluziv ka një trajtim për Evropën.

Genesis vazhdon të zgjerojë gamën e saj dhe tani po sjell karvanin e saj të parë në skenë.

G70 është modeli më i vogël në gamën e Genesis, dhe në edicionin Shooting Brake shtrihet në 4685 mm në gjatësi, 1685 mm në gjerësi dhe 1400 mm në lartësi, transmeton Telegrafi.

Siç pritej, distanca midis akseve është e njëjtë 2835 mm. Dhe është e rëndësishme që vlerat e deklaruara tregojnë qartë se cilat modele nga oferta e Audi, BMW dhe Mercedes janë shënjestra e kompanisë koreane.

Duke ndryshuar pjesën e pasme, kapaciteti i bagazhit rritet me 40%, dhe ka gjithashtu një stol të pasëm të palosshëm.

Të dhënat teknike nuk dihen ende, por dihet që ka një motor 2.0T me 250 kuaj fuqi, në kombinim me ngasjen AWD.


Sa i përket debutimit evropian, Genesis do të jetë në dispozicion në Gjermani, Zvicër dhe Mbretërinë e Bashkuar nga vera, dhe pak më vonë do të zgjerohet në tregjet e tjera evropiane.