TikTok ka ofruar mënyra të reja për krijuesit në këtë rrjet për të fituar para nga publikimi i përmbajtjes së tyre.

Megjithëse platforma e videove me format të shkurtër i ka lejuar tashmë krijuesit të pranojnë dhurata virtuale nga fansat gjatë videove TikTok LIVE, shtimi i veçorive të reja do t’i lejojë krijuesit të pranojnë pagesa dhe dhurata edhe kur nuk transmetojnë video live. Kjo do të jetë e mundur nëpërmjet opsioneve Këshilla dhe Video Dhurata.

Këto funksione vijnë së bashku me portalin e ri “Creator Next”, i cili organizon të gjitha mundësitë e fitimit të parave të përmbajtjes së TikTok në një vend.

Tani krijuesit e TikTok, me të paktën 10,000 ndjekës, do të jenë në gjendje të aplikojnë për ‘Tregun e Krijuesve’ të TikTok për të bashkëpunuar me markat në sipërmarrje të ndryshme biznesi.

Ndërkohë, veçoritë ‘Këshilla dhe Dhurata Video’ do t’i lejojnë krijuesit të fitojnë para nga videot e tyre, ndërsa u ofrojnë fansave një mënyrë për të treguar mbështetjen e tyre për krijuesit e tyre të preferuar.

Këto veçori e vendosin TikTok në konkurrencë më të drejtpërdrejtë me platforma të tjera, si Instagram ose YouTube, ku krijuesit kanë mënyra të ndryshme për të gjeneruar të ardhura nga përmbajtja e tyre.

Karakteristikat e reja të fitimit të parave të TikTok janë më të aksesueshme për krijuesit në SHBA, Mbretërinë e Bashkuar, Gjermani, Francë, Itali dhe Spanjë (Kanadaja dhe Australia do të kenë akses në muajt e ardhshëm).

TikTok pretendon se krijuesit do të marrin 100% të këshillave që përdoruesit u japin atyre përmes funksioneve të reja.