Një ilaç i cili përdoret për të trajtuar zgjebën, del të jetë edhe më e efektshme për të zgjidhur problemin me disa insekte.

Sipas një studimi të fundit, tashmë është krijuar një pilulë e cila mund ta bëjë gjakun e njeriut, helmues ndaj mushkonjave, njofton Klan Kosova.

Në raport thuhet se gjaku i njeriut si i tillë me anë të efektit të asaj pilule, mund t’i vrasë mushkonjat.

Shkencëtarët zbuluan se mizat vdiqën pasi ushqeheshin me gjakun e njerëzve, duke dhënë dozë super-forcë të ivermektinës.

Efekti i vrasjes së mushkonjave zgjati deri në një muaj pasi pacientëve iu dha ilaçi.

Hulumtuesit tani shpresojnë se droga mund të përdoret për të frenuar kontrollin e malaries, dhe potencialisht për sëmundje të tjera nga mushkonjat.