Rolls Royce ka një motor të madh me fuqi të lartë, përshpejton fuqishëm, por komoditeti dhe pamja janë ende prioritete.

Ndër to spikat SUV-i i parë i Rolls, modeli Cullinan që është një monstruozitet me përmasa dhe peshë të madhe që i kalon 2.8 ton me shofer, përcjell Telegrafi.

Sipas të dhënave, një “bishë” e tillë fuqizohet nga një motor po aq mbresëlënës, i famshmi 6.75 V12 twin-turbo V12, i cili e ngriti fuqinë në 675 kf dhe 1010 Nm.

AutoTopNL e çoi këtë kopje në autostradën gjermane dhe filmoi se çfarë mund të bëjë kjo “bishë” kur gazi “shtrydhet” deri në fund.

Natyrisht, në atë moment nuk duhet menduar se çfarë lë pas për sa i përket sasisë së karburantit të djegur dhe ndikimit të tij në mjedis.