hirimet e filmit “Pritja” i cili trajton historinë e Ferdonije Qerkezit kanë filluar.

Me regji dhe skenar nga Artan Korenica në këtë film luan aktorja Arta Muçaj ndërsa producent është Edi Kastrati.

Shiko Broshurën e Neptun
Bazuar në jetën e Ferdonije Qerkezit, filmi “Pritja” trajton një realitet të hidhur, të të gjithë atyre që akoma presin më të dashurit e tyre.

Ky film është mundësuar nga Qendra Kinematografike e Kosoves dhe DKRS-Gjakovë

Ndryshe, nëna Ferdonije vuan ende mungesën e bashkëshortit dhe 4 djemëve të zhdukur nga forcat serbe më 1999 gjatë luftës së fundit në Kosovë.