Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka reaguar pas sulmit të sotëm në afërsi të grupit të të rinjve që kishin dalë për të ecur në malet afër Zubin Potokut.

Ajo nëpërmjet një postimi në Facebook ka ftuar organet e rendit që t’i zbulojnë dhe dënojnë autorët e këtij akti kriminal.

Mes tjerash, shefja e shtetit e ka dënuar këtë sulm të armatosur, gjersa ka shtuar se çdo qytetar i Republikës së Kosovës duhet të ndihet i lirë dhe i sigurt gjatë lëvizjes në secilën pjesë të territorit të vendit tonë.

“Dënoj sulmin e armatosur ndaj grupit të të rinjve nga “Kosova Mountain Club” në malet afër Zubin Potokut. Çdo qytetar i Republikës së Kosovës duhet të ndihet i lirë dhe i sigurt gjatë lëvizjes në secilën pjesë të territorit të Kosovës. Ftoj organet e rendit dhe hetuesisë që të vazhdojnë punën në mënyrë që sa më parë të zbulojnë dhe dënojnë autorët e këtij akti kriminal që synon përhapjen e frikës dhe ndjenjës së pasigurisë në atë pjesë të vendit tone”, shkroi ajo.