Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale ka lansuar Strategjinë Sektoriale 2018-2022, si dhe Planin e Veprimit për Punësimin e të Rinjve.

Me këtë rast kryeministri Ramush Haradinaj tha se kyçja e të rinjve në tregun e punës mbetet sfidë.

Sipas tij, shumë të rinj besojnë se nuk mund te gjejnë një vend pune për shkak të aftësimit, por duke pasur një parti ose duke e korruptuar dikë.

“Qasja e të rinjve në tregun e punës jo vetëm si strategji, por është një prej problemeve që Kosova duhet të zgjidh. Plot të rinj besojnë se nuk mund te gjejnë një pune për shkak të aftësimit, por duke pas një parti, ose duke e korruptuar dikë”.

“Sot jam i gëzuar që ministra po e fillon zbatimin e strategjisë duke i kalkuluar veprimet dhe duke qenë aty për t’i matur rezultatet”, ka deklaruar ai.