Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka thënë se me vdekjen e Kofi Anan, bota ka humbur një nga që për vite me radhë i kontribuoi paqes dhe zgjidhjes së konflikteve në botë.

Haradinaj në një postim në Facebook ka thënë se Kosova do ta kujtojë përherë atë, që kazuës ton për liri dhe pavarësi i dha mbështetje të plotë.

“Sot bota ka humbur një nga diplomatët më tē njohur që për vite me radhë i kontribuoi paqes dhe zgjidhjes së konflikteve në botë, Kofi Annan”.

“Fituesi i çmimit Nobel, pati rol të madh në kauzën tonë për liri, duke mbështetur bombardimet e NATO-s dhe më pas shtetndërtimin e Kosovës.Do ta kujtojmë përherë, njeriun që kauzës sonë për liri dhe pavarësi i dha mbështetjen e duhur”, ka shkruar Haradinaj.