Astronautja e Emirateve të Bashkuara Arabe, Nora Al Matrusi ka kaluar pjesën më të madhe të jetës duke parë yjet dhe duke ëndërruar të shkojë në Hënë, e si duket ëndrra e saj u realizua.

Këtë javë, ajo u bë gruaja e parë me origjinë arabe që përfundoi programin e trajnimit të NASA-s dhe tani është gati për të pushtuar hapësirën.

Pas dy vitesh punë të palodhur, duke përfshirë praktikimin e shëtitjeve në hapësirë, Al Matrusi, bashkatdhetari i saj Mohammed Al Mullah dhe dhjetë të tjerë nga i njëjti program trajnimi janë astronautë plotësisht të certifikuar.

Ekipi i tyre tani mund të marrë pjesë në misionet e NASA-s në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (ISS), programin Artemis (një program fluturimi hapësinor i drejtuar nga NASA për të eksploruar Hënën) dhe, nëse gjithçka shkon mirë, ata madje mund të arrijnë në Mars.

“Dua t’i jap një shtysë të mëtejshme njerëzimit. Unë dua që njerëzimi të shkojë në hënë dhe më gjerë. Dhe unë dua të jem pjesë e këtij udhëtimi”, thotë Al Matrusi.