Kompania e internetit ka njoftuar se shërbimi i saj për shkurtimin e URL-ve që nga 13 prilli 2018 nuk është më në dispozicion.

Google e ndërpret shkurtuesin e URL-së goo.gl më 13 prill . Në vend të shkurtimit tradicional të URL-ve, përdoruesit duhet të jenë në gjendje të ofrojnë lidhje dinamike përmes platformës zhvilluese të Google Firebase . Për këtë ju mund të – për shembull, si një përdorues zhvilluesi i faqes në mënyrë specifike të çojë në përmbajtjen e faqeve web që është përshtatur për pajisjen e përdorur aktualisht dhe sistemin operativ të përdorur.

” Firebase Dynamic Links” janë një zhvillim i mëtejshëm i të ashtuquajturave ” lidhje të thella “, siç shpjegoi Google në një video të shkurtër, njofton Lajmi.net

Përmes kësaj lidhjeje dinamike, mund të depozitohet, për shembull, që një përdorues udhëhiqet në një meny të caktuar brenda një aplikacioni. Edhe në faqet e internetit, përdoruesit mund të drejtohen në një pikë specifike brenda faqes.