Doktoreshat paguhen më pak se sa doktorët, por një studim thotë se kjo nuk është se ato punojnë më pak.

Në fakt, doktoreshat kalojnë më shumë kohë me pacientët, urdhërojnë bërjen e testeve dhe kalojnë më kohë duke diskutuar mbi parandalimin e sëmundjeve se sa kolegët e tyre burra, kanë gjetur studiuesit e New Englasn Journal of Medicine, transmeton Klan Kosova


“Kjo ngre pyetjet se në qoftë se ne paguhemi për atë që punojnë në kujdesin shëndetësor, ka thënë Dr. Ishani Ganguli, specialist i mjekësisë së përgjithshme në “Harvard Medical School and Brigham”, që i ka prirë studimit.

Ganguli dhe kolegët e saj kanë shikuar të dhënat që mbulojnë 24 milionë vizita gjatë 2017-ës në SHBA.

“Kemi llogaritur se gratë paguesin 87 cent të dollarit për çdo orë pune krahasuar me kolegët e tyre burra”, ka thënë Ganguli.