Oleksiy Goncharenko, deputet në Parlamentin e Ukrainës, ka dorëzuar kërkesën për njohjen e pavarësisë së Kosovës.

Me këtë rast, Goncharenko shpreson se Ukraina do të njeh shumë shpejtë Kosovën.

“Kam dorëzuar në Parlamentin e Ukrainës një projektligj që njeh pavarësinë e Kosovës. Ukraina ndan vlerat perëndimore dhe do të mbështesë demokracinë kudo në botë. Shpresoj se Ukraina do ta njohë pavarësinë e Kosovës sa më shpejt që të jetë e mundur”, ka shkruar Goncharenko në Tëitter.