Një raport i ri nga Bloomberg ka konfirmuar dhe ka dhënë informacion të ri në lidhje me spekulimet e mëparshme se Apple mund të jetë duke shuar aplikacionin e njohur iTunes, që ka qenë në front të ofertave multimediale dhe argëtuese të kompanisë, për pothuajse dy dekada.

Siç është raportuar më parë, Apple do të thyejë tiparet e ndryshme që aktualisht ofrohen nga iTunes në tre aplikacione të veçanta – Muzikë, TV dhe Podcast.

iTunes mund të tërhiqet nga macOS tërësisht. Raporti i mëparshëm sugjeroi që aplikacioni ende mund të ketë disa përdorime për sinkronizimin e pajisjeve të Apple, por raporti i ri pohon se këto detyra me sa duket do të transportohen në aplikacionin Music, duke e bërë aplikacionin iTunes plotësisht të vjetëruar për përdoruesit e macOS.

Natyrisht, një ndryshim i ngjashëm nuk ka të ngjarë të ndodhë në Windows dhe kështu aplikacioni mund të mbetet akoma në sistemin operativ të Microsoft, të paktën.

Më shumë detaje rreth ndryshimit pritet të vijnë kur gjigandi Cupertino njofton përditësimin e ardhshëm të madh të macOS në WWDC 2019, që do të mbahet për 3 qershor. /Telegrafi/