Agim Shala, u bë protagonist i luftës nëpërmjet një fotografie e cila bëri bujë n mediat ndërkombëtare.

Ai ishte vetëm dy vjeçar kur u fotografua nga gazetarja amerikane, Carol Guzy.

Shala në atë moment kalonte përmes gardhit me tela e gjemba në duart e familjarëve.

E pikërisht këtë fotografi tani 23 vjeçari e ka edhe si tatuazh në në dorë.

Agim Shala sot u takua me ish-eprorin e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Zafir Berishën.

Berisha publikoi edhe fotografi të takimit.

““Ti vogëlush dhe shumë të tjerë si ju që sot jeni burra”.

Për nder të çlirimit të Prizrenit bëra një shkrim në fb dhe ju referova me një shkrim fotografisë të një vogëlushi, foto e cila kishte zënë ballinat e mediave botërore gjatë luftës 1999 e që ishte bërë nga gazetarja amerikane Carol Guzy!”.

“Për koincidencë vogëlushi në foto siç e kuptova sot është një i ri nga Prizreni, por edhe më befasuese në këtë rastësi është se personazhi i fotos, Agim Shala, është me origjinë nga vendlindja ime Billushë, stërgjyshi i të cilit para 89 vitesh është vendosur në Prizren!”.

“Agimi sot 23 vjeçar me krenari në krahun e tij ka tatuazh foton e cili bëri histori dhe që tregon vuajtjen e shqiptarëve nga gjenocidi serbë, gjatë luftës së lavdishme të UÇK-së 1998/99!”.