Teknologjia analizon mesazhet dhe më pas përdor inteligjencën artificiale për të hamendësuar se çfarë një person mund të dëshirojë të thotë në përgjigje të tyre.

Përdoruesit më pas mund ta zgjedhin atë përgjigje dhe ta postojnë atë, pa pasur nevojë të shkruajnë asgjë vetë, transmeton lajmi.net.

Tashmë ajo është shfaqur brenda aplikacionit të Mesazheve të Gmail dhe Android dhe është i hapur për zhvilluesit që mund ta integrojnë atë brenda aplikacionit të tyre.

Por tani ajo po vjen në YouTube, i cili përfaqëson vendin më publik, çdo mesazh të shkruar nga softveri SmartReply, do të shihet, shkruan Independent.

Google tha që përmbysja e UA-së në YouTube paraqiste një sfidë të veçantë, për shkak të natyrës së mesazheve që priren të shkojnë në faqe.