Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, sipas raportit të datës 30 maj 2021, po trajtohen 150 pacientë me koronavirus.

Sipas SHSKUK, 62 prej tyre janë të konfirmuar me COVID-19. 4 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 103 janë në oksigjenoterapi.

Më poshtë gjeni njoftimin zyrtar:

Në QKUK janë të shtrirë 95 pacientë, 32 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë, 3 në gjendje të rënduar dhe 69 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 28 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 67 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 55 pacientë

1 në gjendje të rënduar

30 të konfirmuar pozitivë

34 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 5 pacientë

Spitali i Gjakovës, 9 pacientë

Spitali i Pejës, 19 pacientë

Spitali i Gjilanit, 9 pacientë

Spitali i Ferizajt, 3 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 5 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 5 pacientë