Në tryezën “Reforma e administratës publike: Shtytja e saj përpara”, shefi i zyrës së BE-së në Kosovë, Tomáš Szunyog ka thënë se për procesin e zgjerimit është shumë e rëndësishme reforma në administratë publike.

“Për procesin të zgjerimit është e rëndësishëm reforma në administratën publike. Janë të vështira dhe komplekse por janë të nevojshme. Në vitin 2019 kemi pasur rezultatet e para, pas këtij viti nuk kemi parë ndryshime në aspektin se si administrata është organizuar”, tha Szunyog.

“Vetëm javën e fundit 2 milionë euro u vodhën, prandaj edhe duhet më shumë kujdes se si janë të ndahen detyra në praktik dhe parime. Ligjit përcakton bashkëpunimi ndërinstitucional dhe ato mund të organizohen dhe ofrojnë shërbime”,shtoi ai.

“Bashkimi i administratës publike dhe asaj të MPB nuk janë akoma të rregulluara mirë”, përfundoi Szunyog.