Mëse 160 ushtarë gjermanë janë infektuar me virusin Sars-Cov-2 ndërsa ishin në misione jashtë vendit.

Siç ka njoftuar Bundeswehr, shumica e rasteve ishin në Afrikën Perëndimore dhe Kosovë.

Prej 160 të prekurve, 22 ushtarë gjermanë janë infektuar në Kosovë.

Deri në fund të vitit të kaluar kishte rreth 1200 të pranishëm në Afganistan, 150 në Irak dhe rreth 80 në Kosovë.