Sot është dita botërore e Mjedisit. Kjo ka bërë kryeministrin e Kosovës që të dalë me një video sensibilizuese dhe manual se si duhet mbrojtur ambienti dhe mjedisi ku ne jetojmë.

Video është realizuar në një dyqan ku shiten frutat dhe perimet.

Por disa fakte që kurti jep në Video, janë tepër interesante.

Ndër të tjera ai thotë se për zhbërjen e një qeseje plastike  nevojiten rreth 500 vjet.