Agjërimi ndihmon në heqjen e toksinave që grumbullohen në trup.

Gjatë kosaj kohe, veshkat rrisin sasinë e nxjerrjes së kripës dhe ujit.

Trupi përdor kohën e agjërimit për të hequr kolesterolin e keq nga venat e zemrës dhe gjakut.

Agjërimi zvogëlon rezistencën ndaj insulinës duke e ulur rrezikun e diabetit 2, shkruan shekulli.