Kosova do të vazhdoj të mbetet nën ndikimin e masave të ajrit me presion të rritur atmosferik.

Sipas Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës, temperaturat maksimale do të arrijnë vlerat rreth 35 deri 36 gradë Celsius, deri sa temperatura minimale pritet të jetë prej 15 deri në 17 gradë Celsius.

Tutje, në njoftimin e IHMK-së thuhet se këto temperatura pritet të paraqesin rrezik për një shtresë të popullatë që kanë sëmundje kronike dhe janë të padëshirueshme edhe për njerëzit në moshë.

“Këshillat e IKSHP që nga ora 9-17 mundësisht të mos jemi në kontakt direkt me rrezet e diellit. Do të fryjë erë e lehtë kryesisht nga drejtimi i verilindjes”, thuhet në njoftimin e IHMK-së.