Apple ka mbyllur çdo dyqan jashtë Kinës ndërsa përhapet koronavirusi.

Masat dramatike janë pjesë e një reagimi më të gjerë dhe të rritur nga kompania e njoftuar nga Tim Cook, raporton “Independent”, transmeton lajmi.net.

Apple Stores do të mbyllet të paktën deri më 27 mars, tha ai. Si dhe shitja e produkteve të Apple, dyqanet e tij me pakicë shërbejnë si pika e parë e kontaktit për njerëzit që kanë probleme me pajisjet e tyre.

Cook drejtoi përdoruesit e prekur në faqet online të Apple. Përveç mbylljes së dyqaneve, të gjithë stafit të Apple do t’u thuhet që të punojnë nga shtëpia nëse munden.

Kompania tha se stafi i prekur do të paguhet si normal dhe rregullat e kompanisë për leje do të zgjerohen për të lejuar njerëzit të marrin kohë pa punë në lidhje me problemet me Covid-19, të tilla si kujdesi për të dashurit.

Ndërsa njoftoi se dyqanet në të gjithë botën ishin mbyllur, Cook tha që të gjitha dyqanet në Kinë tani do të rihapen.

Dyqani në vend u mbyll në fillim të shkurtit, pasi koronavirusi u përhap me shpejtësi në të gjithë vendin. Ai tha se kompania kishte mësuar nga përvoja e mbylljes së dyqaneve dhe marrja e masave të tjera paraprake në Kinë, dhe se ato tani do të zbatoheshin në të gjithë botën.