Gara e përshpejtimit e turpëroi plotësisht Volvo-në.

Kjo është padyshim një nga garat e para të shpejtësisë në të cilën merr pjesë Tesla Model S në performancën e Plaid.

Duke gjykuar nga rezultati, ne do të shohim shumë gara, dhe shumë modele të njohura mund të mposhten kundër Tesla, transmeton Telegrafi.

Gara e përshpejtimit midis veturës së fuqishme elektrike tesla dhe Volvo nuk tingëllon shumë e drejtë.

Shoferi Tesla priti për gati pesë sekonda dhe vetëm atëherë filloi garën.

Në këtë garë, modeli i fabrikës Plaid kreu një çerek milje në 10,002 sekonda, ndërsa rezultati më i mirë ishte 9,717 sekonda me një shpejtësi dalje prej 240 km / orë.

Të dhënat zyrtare janë dukshëm më të mira dhe janë konfirmuar kohët e fundit nga Jay Leno.

Në çdo rast, ka kuptim nëse merrni parasysh komentin në video që thotë se shoferi përdori frenimin sepse nuk kishte lejen për garën e përshpejtimit që duhet të kenë drejtuesit e automjeteve me kohë deri në 9.99 s.

Në çdo rast, vlen të përsërisim edhe një herë atë që sjell performanca e Plaid:

Fuqia maksimale: 760 kW (tre motorë)
628 km diapazon sipas EPA
0-96.5 km / orë për 1.99 s
0-402 m për 9.23 s
Shpejtësia maksimale 322 km / h
Karikimi: deri në 250 kW (300 km në 15 min)
Coef. rezistenca e ajrit: 0.208
Pesha e automjetit: 2162 kg
Çmimi: 130,000 dollarë.