KFOR-i ka përkujtuar 22 vjetorin e çlirimit të Kosovës me anë të një videoje në të cilën shfaqen plot 22 vite shërbim në vendin tonë, shkruan Gazeta Sinjali.

Nëpërmjet kësaj video KFOR siguron se do të vazhdojë të luajë një rol thelbësor, në ofrimin e sigurisë në të gjithë Kosovën dhe stabilitetin në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor.

“Njëzet e dy vjet më parë, pas miratimit të Rezolutës 1244/1999 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, NATO vendosi mbi 50,000 trupa në Kosovë si pjesë e misionit të saj të KFOR për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të mirën e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë”, thuhet në përshkrimin e KFOR-it.

Aktualisht KFOR-i numëron rreth 3,600 trupa, nga 27 vende, përfshirë edhe vendet e NATO-s dhe partnerët.

“KFOR vazhdon të luajë një rol themelor, në sigurimin e sigurisë në të gjithë Kosovën dhe stabilitetin në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor,” theksoi Gjeneral Majori Franco Federici, Komandant i KFOR, gjatë një ceremonie përkujtimore të mbajtur në Camp Film City (Prishtinë).

Krejt në fund KFOR-i ka theksuar se ata kanë një bashkëpunim të ngushtë me Kombet e Bashkuara, Misionin e Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit dhe Organizatat e Sigurisë në Kosovë.

VIDEO

https://www.facebook.com/NATOKFOR/videos/325065889157609