Subaru WRX shpesh mendohet si një makinë e synuar nga më të rinjtë.

Sidoqoftë, një 80-vjeçar australian u kap kohët e fundit duke shkuar gati dyfishin e kufirit të shpejtësisë në sedanin e tij të gjeneratës së parë Impreza WRX, përcjell Telegrafi.

Incidenti thuhet se ndodhi në Alma, një qytet që është rreth një orë me makinë nga Adelaide, në 2:45 pasdite me kohën lokale.

Policia e Australisë Jugore e ndaloi burrin pasi dyshohet se ka shkuar 182 km/orë në një zonë 100 km/orë, që do të thotë se ai ka marrë shpejtësinë e tij WRX 82 km/orë (51 mph) mbi kufirin e shpejtësisë.

Si rezultat, atij iu dha një gjobë prej 1,293 dollarë amerikanë dhe patentë-shoferi i tij u pezullua për gjashtë muaj.