Sipas dëshmive, Samsung duket se lançon Galaxy Note 9-in e saj të ardhshëm më të herër se sa pritej.

Samsung Galaxy Note 9 tashmë mund të publikohet në korrik ose gusht. Pra, Note 9 tashmë është shfaqur në testet referuese. Ajo ka numrin e modelit SM-N960U dhe prandaj është versioni amerikan. Ka një procesor Snapdragon 845 dhe 6GB RAM, si versioni amerikan i Galaxy S9 +. Si sistemi operativ Android 8.1 është përdorur – S9 u dorëzua me Android 8.

Samsung lançon prodhimin OLED për ekranin e Note 9 në prill. Kjo është dy muaj më herët se zakonisht. Shitjet e Samsung Note 9 pritet të fillojnë në korrik ose në gusht.

Shkaku për fillimin e hershëm duhet të jetë shitja e ngadaltë e S9 dhe S9 +. Para nisjes së tregut të S9, vetëm gjysma e pajisjeve të shumta ishin para-porositur përpara nisjes së S8. Edhe pas lëshimit zyrtar të S9 ka konfirmuar mungesën e dëshirës për të blerë përdoruesit. Në Korenë e Jugut , tregu i shtëpisë së Samsung , shitësit tregojnë shitje të ngadaltë. S9 është shumë e ngjashme me S8 dhe A8, por kushton shumë më tepër.

Ekrani e Note 9 duhet të jetë 6,38 inç i gjatë dhe kështu vetëm pak më i madh se ai i Note 8 (6,32 inç). Bateria duhet të jetë 3.850 mAh, Note 8 ishte 3.300 mAh.