U.D i kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj ka kërkuar që më 31 tetor të mbahen zgjedhjet lokale.

Këtë kërkesë ai ia ka paraqitur në takim presidentes së vendit, Vjosa Osmani.

Në anën tjetër, kreu i VV-së, Albin Kurti ka thënë se do të deshironte që zgjedhjet të mbahet sa më herët.

Pas këtyre takimeve, Osmani do t’i takoj edhe përfaqësuesit e partive tjera dhe pasataj do të vendos rreth datës se zgjedhjeve.