Dominick SeJohn Walton vë re një burrë derisa mban një shportë pazari dhe një shenjë që thotë: “Të pastrehët. Ju lutemi Ndihmoni” nën një mbikalim të një autostrade në Teksas. Me coronavirusin që mban shumë njerëz në shtëpi, rruga është më e qetë se zakonisht.

Ajo i dorëzon një qese plastike të mbushur me një sanduiç dhe djathë, biskota dhe mollë.

Në pjesën e jashtme ajo ka shkruar: ‘Zoti të bekoftë. Jezusi të do. Unë të dua!’

Dhe siç shkruan Reuters, përcjell Telegrafi, Walton e di se si është të jesh pa shtëpi dhe e uritur.

Ajo aktualisht po jeton kryesisht në makinën e saj, duke fjetur ndonjëherë në apartamentin e motrës së saj në Houston.

“Unë fillova të shërbeja ushqim për të pastrehët sepse e kuptoj se çfarë është dhe kjo është më e pakta që ndjehem sikur mund të bëjmë për komunitetin tonë”, thotë 27- vjeçarja.

Makina e Walton u bë shtëpia e saj pasi ajo ra në depresion pas një operacioni për një problemi në shtatzëni.

Ajo la punën e saj si një arkëtare e stacionit të karburantit dhe tani po jeton në 2010 Chevrolet Malibu, duke u përpjekur të kursente para të mjaftueshme për të filluar një biznes.

Ajo u punësua kohët e fundit nga një organizatë jofitimprurëse që shpërndan ushqime për familjet me të ardhura të ulëta.

Po sipas shkrimit të Reuters, në shumë qytete të SHBA-së, njerëzit e pastrehë po kalojnë netët e tyre në trenat bosh, ose kampingje pas bizneseve të mbyllura dhe nën autostradat e shkreta.

Shumë kanë frikë të hyjnë në strehimore, ku coronavirusi mund të përhapet shpejt.

Walton lëviz rreth e rrotull dhe vë re një njeri të ulur në tokë.

“Përshëndetje zotëri”, thërret ajo, me buzëqeshjen e saj të fshehur pas maskës kirurgjikale që ajo vesh.

Ai nuk përgjigjet, kështu që ajo prek bërrylin e tij me dorën e saj të dorezës për t’i dhënë atij pak ushqim.

Siç bëhet e ditur, Walton blen sende ushqimore vetë ose përdor mbeturinat nga punëdhënësi i saj, duke i bërë qeset në apartamentin e motrës së saj, ku luajnë mbesat e saj 1-vjeçare dhe 4-vjeçare.

Ëndrra e saj: Një biznes me bluza aq të suksesshëm sa që mund të dhurojë edhe më shumë ushqim.