Lëvizja Vetëvendosje ka pohuar se për 56 ditë Qeveria Kurti kurseu rreth 50 milionë euro nga ndërprerja e kontratave të dëmshme.

Që nga qeverisja e tyre janë ndërprerë kontrata milionëshe.

Ministria e Infrastrukturës ka anuluar tendering për mirëmbajtjen e rrugëve, Ministria e Punëve të Brëndshme ka anuluar tendering për furnizim me dokumente identifikuese dhe Ministria e Tregtisë ka anuluar tendering për marrjen dhe bartjen e mostrave të naftës deri në laborator për testim.