Ambasadori i Italisë në Kosovë, Nicola Orlando ka uruar Vjosa Osmanin për marrjen e postit të presidentes.

Ai ka thënë se Italia është e përkushtuar që të forcojë partneritetin mes vendeve.

“Italia është e përkushtuar të punojë ngushtë për të forcuar më tej partneritetin midis vendeve tona dhe për të mbështetur rrugën Euro-Atlantike të Kosovës”, ka thënë ai.

Osmanin e ka uruar edhe shefi i OSBE-së në Kosovë, Michael Davenport.

Ai ka thënë se presin bashkëpunim për të punuar në të mirën e të gjitha komuniteteve në Kosovë.