Samiti dyditor i 27 vendeve anëtare të Bashkimit Europian, në Bruksel tashmë ka nisur punimet.

Në të do diskutohet mbi procesin e zgjerimit dhe çeljes së negociatave të anëtarësimit me Bashkimin Europian, përcjell klankosova.tv.

Atje në seli të unionit, Kosova, pret një vendim pozitiv për liberalizimin e vizave.

Veç kësaj, janë edhe Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut, të cilat prej vitit 2014 kur morën statusin e vendit kandidat presin çeljen e dritës jeshile për negociatat.